Arranca la 8a edició del festival de gènere negre de Sagunt Novembre Negre

0
1016
La gala de lliurament de premis es farà el divendres 17

El festival obri la primera setmana amb activitats de tot tipus, com cinema, literatura, gastronomia, música i exposicions

La 8a Mostra Novembre Negre arranca esta setmana amb les primeres cites dins de la seua proposta entorn del gènere negre amb molt de cinema, literatura, activitats per a xiquets i joves, gastronomia, música i exposicions en un festival per a tots els públics i de caràcter gratuït. Al marge de les visites il·lustres de Juan Madrid i Carlos Santos, que seran el 17 i el 10 de novembre respectivament per arreplegar els Premis NN2017, este cap de setmana ja es poden veure les primeres projeccions i visitar les exposicions.

En l’apartat cinematogràfic, hui dijous es projecta el film ‘A sangre fría’, de Richard Brooks, que fa 50 anys, i demà divendres ‘Comanchería’, de David Mackenzie, dins de la selecció del millor cinema de gènere de l’última temporada. El dissabte serà el torn de ‘L.A.Confidential’, de Curtis Hanson, amb la qual se celebra el 20 aniversari de la seua estrena. A més, el dissabte al matí hi haurà matinal per al públic infantil amb ‘Phantom Boy’.

Quant a les exposicions hi haurà una dedicada als còmics, Còmic Noir. Set clàssics del 9é Art, amb els seus propis referents negres des del prisma de les vinyetes: Torpedo, Blacksad, Alack Sinner, Dick Tracy, Sam Pezzo, Sin City o Néstor Burma, són alguns grans exemples de la contribució del còmic al noir que són repassats en esta instal·lació. En l’altra exposició, Vivir y morir en L.A., es posa el focus en una ciutat mítica, escenari d’incomptables novel·les i pel·lícules mítiques, i es fa una agranada per ella com escenari físic, proposant un viatge pels seus barris, des del turístic Hollywood Boulevard al perillós South Central. A més, la mostra no oblida als literats que han retratat els excessos i misèries de Los Angeles, amb autors de la talla de Raymond Chandler i, més recentment, James Ellroy. Ambdues poden visitar-se des d’este cap de setmana en el Casal Jove del Port de Sagunt.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt tanca els XX Ludi Saguntini amb la 'Pompa Officinarum' i l'obra 'Mostellaria'

El dissabte, des de les 10 del matí, se celebrarà també en el Casal Jove el Concurs d’Escriptura Ràpida, organitzat en col·laboració amb les associacions Valencia Escribe, Ágora Puerto Cultural i Marian, Creación Literaria. Es tracta d’una convocatòria que l’any passat ja es va realitzar i va tindre molt bon acolliment, i que consistix que els participants tinguen enginy i siguen ràpids i capaços de crear un text d’entre 75 i 150 paraules de temàtica negra en mitja hora de temps com a màxim.

Tots els detalls de la programació es poden consultar en la web del festival: www.novembrenegre.es.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here