El 82,3% de les escoles de la Vall d’Albaida trien el nivell avançat de valencià i anglés

0
1424
Vicent Marzà, conseller d'Educació

28 col·legis de la comarca de la Vall d’Albaida han escollit el nivell avançat, mentre que 5 han optat per l’intermedi II i 1 per l’intermedi I

28 dels 36 col·legis de la Vall d’Albaida, és a dir, el 82,3%, han escollit el nivell avançat de valencià i anglés,  dins les dades d’acceptació del nou Decret de Plurilingüisme Dinàmic, segons ha informat la Conselleria d’Educació.

Així de les restants 5 col·legis han optat per l’intermedi II i 1 l’intermedi I, amb la qual cosa la Vall d’Albaida se situa entre les comarques capdavanteres en acceptació del nou model impulsat pel conseller Vicent Marzà.

Des de Compromís per la Vall d’Albaida, el seu portaveu comarcal, Nicolau Calabuig, afirmava sentir-se “molt content i satisfet per l’aposta rotunda que els col·legis de la Vall d’Albaida han fet pel futur dels nostres xiquets i xiquetes”.

En eixe sentit Calabuig explicava que “amb el nou model, es garantirà la igualtat d’oportunitats de totes les persones a l’hora d’aprendre valencià, castellà i anglés des de la nostra pròpia autenticitat.”

El portaveu comarcal de Compromís ha destacat també el fet que “fins ara, sols qui es podia pagar una acadèmia privada podia optar a un nivell d’anglés avançat. A partir d’ara, tots els xiquets i xiquetes tindran dret a conèixer millor l’anglés, amb un model que té com a base el valencià, la nostra llengua pròpia. Si una riquesa tenim els valencians i valencianes és la nostra llengua, perquè a més a més, junt amb el castellà, ens permet ser bilingües de naixement. Això genera un gran avantatge a l’hora d’aprendre noves llengües, i és eixe potencial el que la Conselleria vol desenvolupar i els centres educatius de la nostra comarca han respost amb un sí rotund” sentenciava Calabuig.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here