76 sancions imposades durant el cap de setmana en el que s’havia de celebrar la Fira de Novembre d’Ontinyent

0
1271
Control policial durant el passat cap de setmana a Ontinyent.

La Policia Local va desallotjar el divendres i el dissabte dos locals d’oci per incomplir les mesures i va dissoldre dos botellons durant el cap de setmana

Les forces de seguretat han tramitat a Ontinyent durant el cap de setmana un total de 76 propostes de sanció per incompliment de les mesures contra la Covid. La majoria de les sancions està relacionada amb no portar màscara o no respectar el toc de queda, però també s’ha sancionat la falta de control d’aforaments o de distància de seguretat a l’interior de locals de restauració i a les terrasses exteriors. Igualment, la policia local va desallotjar el divendres i el dissabte sengles locals d’oci nocturn per incomplir l’horari de tancament, i s’han imposat sancions per fumar en llocs en els quals no està permés o no complir la distància mentre es fuma. A més, dissabte es van dissoldre dos botellons.

D’altra banda, i segons es desprèn de les estadístiques oficials, els controls en les principals vies d’accés a les zones residencials del disseminat d’Ontinyent i el vol dels drons han dissuadit a moltes persones d’acudir a celebracions familiars o amb amics. En aquestes trobades és on es venia produint el 75% dels contagis, segons les autoritats sanitàries. En els controls del cap de setmana, en els quals s’ha comptat amb el vol de drons, els agents no han detectat cap reunió que superara el límit establit de sis persones per habitatge.

En un cap de setmana en el qual Ontinyent tradicionalment celebra el seu Fira de Novembre, suspesa enguany a causa de la Covid-19, i amb xifres d’infecció per damunt de la mitjana, l’ajuntament, les autoritats sanitàries i les forces de seguretat van anunciar el divendres que s’anava a intensificar la vigilància del compliment de les mesures de seguretat: «l’ordre és que el temps de condescendència i la informació ha acabat. La situació és greu i qui no compleix les normes ja no pot al·legar desconeixement», es va apuntar en la reunió del divendres.

En aquesta reunió es va posar sobre la taula la necessitat de ser més estrictes i sancionar de manera directa els incompliments de la normativa davant la negativa evolució de la pandèmia a la ciutat. En aquest sentit, el primer edil, Jorge Rodríguez, anunciava un dispositiu conjunt format per 9 patrulles de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Aquesta acció coordinada ha permès realitzar controls simultanis en els accessos a la ciutat, en el nucli urbà i el disseminat, i s’ha comptat amb el suport dels drons municipals, equipats amb dispositius infrarojos, que són emprats en tot el terme tant de dia com de nit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here