7 anys d’inhabilitació per l’exsecretari de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit per falsejar unes oposicions per afavorir a la germana de l’exalcalde del PP

0
800
José Luis Juan Pinter, exalcalde d'Aielo de Malferit

La Sala absol a la que era regidora de Personal en entendre que no ha quedat provat que coneguera la il·legalitat de les resolucions que va signar

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a set anys d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic a un exsecretari de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, com a cooperador necessari d’un delicte de prevaricació administrativa, per falsejar un concurs d’oposicions a fi d’atorgar una plaça d’administrativa a la germana del llavors alcalde, José Luis Juan Pinter, del PP.

La Sala ha absolt en canvi a la que fora regidora de Personal en el moment dels fets, per a la qual la Fiscalia sol·licitava una pena de deu anys d’inhabilitació com a autora d’un delicte de prevaricació, perquè considera que no ha quedat provat que signara les resolucions d’adjudicació de les places amb coneixement que les mateixes estaven fora de la llei.

Els fets van començar en 2010, quan un Jutjat contenciós administratiu de València va anul·lar un procediment de selecció per a dues places d’administratiu municipal perquè una de les aspirants era germana de l’alcalde, entre altres raons. La sentència resolia que el primer edil havia d’abstindre’s durant el procés de selecció.

A conseqüència de l’anul·lació, l’Ajuntament de Aielo va delegar un nou procediment per a la provisió d’aqueixes places en la regidor de Personal, qui va subscriure i va aprovar en 2012 les resolucions que va redactar i de les quals va informar el condemnat, en aquell moment secretari municipal acumulat.

Segons l’Audiència Provincial, durant aquesta nova tramitació del procediment es van produir il·legalitats amb les diferents resolucions, que no es van publicar en el BOE, ni es van complir els terminis legals, ni es van efectuar les proves de selecció, «simulant un procediment administratiu que en cap moment va tindre lloc».

La Sala manté que el penat sabia que les resolucions «eren radical i absolutament contràries a dret en prescindir-se del procediment legal» amb l'»únic propòsit» d’aconseguir el nomenament de la germana de l’alcalde com a funcionària de carrera. Afig el Tribunal que la regidor delegada no coneixia l’abast de les resolucions ni de la seua il·legalitat.

Manipulació d’una plaça per a l’exalcalde

No és la primera vegada que l’exalcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan Pinter, es veu involucrat en un cas d’irregularitats en l’atorgament d’una plaça de funcionari. Així fa tres anys la justícia va anul·lar la plaça que el seu govern li havia atorgat al llavors encara alcalde.

En aquell moment la justícia va anul·lar el concurs al qual es va presentar Pinter, i on va obtenir la major puntuació dels tres candidats que es van presentar obtenint l’alcalde un 23,36 sobre 30, duplicant al segon i sextuplicant pràcticament al tercer. El propi alcalde va intervindre en l’aprovació de les bases del concurs públic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí