63 empleats agraris començaran a treballar a Sagunt l’1 de juliol amb plans d’ocupació

0
1730
Treballadors agraris a Sagunt

Els treballadors s’incorporaran al Consell Local Agrari amb l’objectiu de realitzar diverses actuacions mediambientals i de neteja de camins rurals

El pròxim 1 de juliol un total de 63 treballadors agraris, fins al moment desocupats, començaran els seus treballs en el Consell Local Agrari. Del total d’empleats, 10 formaran part del Pla d’Ocupació 2020 del Consell Local Agrari, mentre que els altres 53 seran contractats a través de la subvenció del SEPE.

Quant al Pla d’Ocupació 2020 del Consell Local Agrari, la Junta de Govern Local ha aprovat este matí, en sessió extraordinària, les bases que regiran la selecció del personal d’este Pla d’Ocupació, el qual compta amb un pressupost que ascendix als 250.000 euros. En concret, este pla d’ocupació suposarà la contractació de 10 treballadors que formaran una brigada de treball per a dur a terme actuacions mediambientals destinades a la neteja, poda i aclarida d’àrees forestals degradades, així com de camins rurals, a més de treballs de restauració del medi ambient en les marjals d’Almenara i dels Moros.

La presidenta del Consell Agrari, Gloria Parra, ha declarat que «hem donat llum verda a l’elaboració del Pla d’Ocupació en el Consell Local Agrari i, per a això, hem aprovat les bases per a la selecció de personal, per la qual cosa vull agrair al departament de Personal i a la seua regidora el treball i suport». Així mateix, ha assegurat que el personal contractat conformarà un grup de treball encarregat de realitzar obres estratègiques per a dur a terme actuacions que són molt necessàries en tot el terme municipal.

En total, a través d’este Pla es contractaran 10 treballadors durant un període de duració de sis mesos, que van des de l’1 de juliol de 2020 fins al 31 de desembre. En concret, l’àrea requerix un enginyer tècnic de grau mitjà, siga agrícola o forestal, que s’encarregarà del control de les obres en el camp; un capatàs o encarregat i huit treballadors especialitzats, als quals se’ls dotarà d’equips complets de protecció individual i maquinària apropiada per a realitzar les seues funcions.

L’actuació es durà a terme en un total de 20 zones forestals, entre les quals es troben la zona de Tres Barrancs, Bonilles, Romeu, Sant Esperit, Font de Ribera, Vessant del Castell, Passeig del Riu, Povitxol, Vorajunta, Rubio, Cárcer, Estepar, Escales, Camí de Petrés, Camí de Ponera, Camí de Sant Roc, Camí Calderona, Camí Cansalader, Pla de Pavia i Penyes de Guaita. Les actuacions en estos espais suposen un total de 50.5 hectàrees i més de 55.000 metres lineals de camins.

Les intervencions que recull el Pla d’Ocupació estan destinades a la neteja d’àrees forestals degradades com, per exemple, camins que accedixen directament a massa forestal transitada, sendes i urbanitzacions disseminades. A més, es pretén millorar l’estat de pinedes a fi d’evolucionar cap a una pineda adulta i sana i reduir el risc d’incendis. Una altra de les actuacions previstes fa referència a la protecció de la flora endèmica, rara o amenaçada, així com les espècies catalogades ‘en perill d’extinció’, com també al control les espècies domèstiques o exòtiques que alteren o impedixen el creixement i modifiquen l’estructura, composició i funcionament dels ecosistemes formats per espècies autòctones. També es durà a terme repoblació, neteja d’àrees tallafocs, faixes auxiliars, infraestructures de prevenció d’incendis forestals, desbrossament i condicionament d’àrees recreatives, entre altres treballs.

Subvenció del SEPE per als treballadors del sector agrícola

D’altra banda, l’1 de juliol també s’incorporaran al Consell Local Agrari les 53 persones que s’han contractat a través de la subvenció que oferix el Servei Estatal de Promoció d’Ocupació (SEPE). En este sentit, Gloria Parra ha explicat que «com tots els anys, hem tornat a realitzar esta sol·licitud de subvenció destinada a persones parades de llarga duració del sector agrícola perquè creiem que és molt beneficiosa, ja que, d’una banda, l’actuació que estes persones realitzen és totalment necessària i, d’altra banda, és positiu perquè es dona ocupació a persones que, per l’estació de l’any i el seu sector, tenen menys treball».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here