5.000 assistents en la 23a Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Morvedre a Gilet

0
1939
Imatge de la trobada celebrada dissabte a Gilet

Enguany, la Trobada ha comptat amb paradetes d’Organitzacions No Governamentals, com ACNUR, Creu Roja, APRO i Arrel

Gilet va acollit les escoles de Benavites, Albalat dels Tarongers, Estivella, Petrés, Benifairó de les Valls, Alfara de la Baronia, Quart de les Valls, Canet d’en Berenguer, Sagunt, Torres Torres, Quartell, Algar de Palància, Faura, Segart, Algímia d’Alfara per celebrar la 23a edició de la Trobada d’Esocles en Valencià del Camp de Morvedre.

Els vora 5.000 assistents han pogut gaudir de les actuacions de les Feretes i Cançonetes, els tallers escolars, les rutes turístiques pels carrers de Gilet, el concert de música de la Gira amb Ramonets, la cercavila acompanyada per la banda de la Societat Musical Verge de l’Estrela, les dolçaines i els tabals, els balls de percussió amb bombes d’aigua de l’IES Clot del Moro de Sagunt, els instruments reciclats de l’escola Ausiàs March i, per descomptat, les Feretes, i moltes més activitats, que han conformat l’agenda d’actes festius a Gilet. Enguany, la Trobada ha comptat amb paradetes d’Organitzacions No Governamentals, com ACNUR, Creu Roja, APRO i Arrel.

La portaveu de la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià del Camp de Morvedre, M. Josep Soriano, va expressar: «Estem contents amb la participació de tota la comarca. La tasca conjunta amb el CRA Baronia Baixa, la Coordinadora, l’Ajuntament de Gilet i les associacions ha sigut excel·lent. Per a Escola Valenciana és important que l’escola estiga arrelada al medi», per aquest motiu, «el paper de l’escola rural és clau per mantindre viva la nostra identitat i l’hem de cuidar i protegir. Cal ressaltar la tasca de tota la comunitat educativa del CRA en la promoció de valors tan importants com la solidaritat, la convivència, l’ecologia i, per descomptat, l’aprenentatge del valencià des de l’estima. En aquest context tan il·lusionant hem desenvolupat la Trobada».

El director del CRA Baronia Baixa, Àngel Poveda, durant el seu parlament ha posat en relleu la tasca dels mestres que fan possible l’ensenyament en valencià i ha negat les acusacions d’adoctrinament que les darreres setmanes han tractat de desprestigiar l’escola pública, de qualitat i en valencià.

Per la seua banda, l’alcalde de l’Ajuntament de Gilet, Salvador Costa, ha fet constar que «el poble estava desbordat de gent i amb un ambient impressionant. Gilet ha sigut el poble amfitrió de la Trobada del Camp de Morvedre per segona vegada; la primera fou fa 21 anys i ja teníem ganes de repetir». Costa es va mostrar «encantat» amb tots els actes que s’han desenvolupat i amb totes les persones que «s’han compromés en l’organització d’aquesta jornada, que ha requerit tot un any de treball i bona coordinació».

La Trobada va comptar amb el patrocini de l’Ajuntament de Gilet i la col·laboració de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana. El vicepresident de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, van assistir a la Trobada de Gilet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here