48 persones investigades pel robatori de 76.500 quilos de garrofes a la Ribera Alta

0
1906
Imatge de les garrofes de les que s'ha apoderat la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Sueca ha detingut 3 persones i està en recerca d’altres 45 per la seua implicació en 24 fets delictius

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de 3 persones i a la recerca d’altres 45 pel robatori de 76.500 kg de garrofes, atribuint-los així delictes de furt, falsedat documental i apropiació indeguda.

En aquesta actuació de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca, després de les recerques va detectar una sobreproducció d’està llegum en els camps de la Comarca de la Ribera Alta, iniciant la recerca a fi de detectar la procedència il·legal de la garrofa.

Fruit de les perquisicions obtingudes pels components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca i després de diverses denúncies per part dels gerents de les empreses de compra i venda d’està llegum, es va iniciar una sèrie de recerques a fi de controlar la mercaderia de garrofes que es descarrega diàriament en diferents magatzems, així com un examen exhaustiu dels documents “DATA”, sent al voltant d’uns 5.000 documents pertanyents a empreses de compra i venda d’aquests llegums, situades en les localitats d’Alginet, Alfarp, Montroi, Monserrat i Llombai. Es desprèn que d’aquesta documentació, 174 documents DATA, es troben falsificats. Per tot açò es va iniciar l’operació “GARRUGA”.
Fase d’explotació.

L’inici de la fase d’explotació de l’operació “GARRUGA” va tenir lloc el passat 5 de novembre, on després de portar un control de vendes de garrofes sobre aquestes persones es va detenir a 3 persones i es va investigar a altres 45 (entre ells tres dones), amb edats compreses entre els 45 i 64 anys pels delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alzira acollirà una jornada sobre iniciatives per al hàbitat cooperatiu

El total de la garrofa relacionada amb els fets delictius ascendeix al voltant de 76.500 kg, sent el seu valor en el mercat de 32.330 euros. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Picassent i Carlet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here