400 milions per al túnel submarí que connectarà els ports de Sagunt i de València

0
1557
Ximo Puig i Aurelio Martínez han anunciat el projecte per unir els ports de Sagunt i de València

El president de la Generalitat anuncia que la Generalitat, Foment i el port signaran un protocol per a desenvolupar el túnel subterrani de l’accés nord

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que «el futur del port de València està en la seua connexió amb Sagunt», per la qual cosa ha assenyalat com «la solució» per a connectar tots dos ports la construcció d’un túnel subterrani en el subsòl marítim, de tal manera que evite problemes en l’àmbit urbà i l’horta.

Per això, després de la reunió mantinguda amb el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha anunciat que la Generalitat, el Ministeri de Foment i la APV signaran un protocol per a desenvolupar aquest túnel, que finançaran el Ministeri i l’Autoritat Portuària al 50% cadascun d’ells i que suposarà una inversió de 400 milions d’euros.

Puig també ha detallat que la connexió per aquesta infraestructura començaria per la zona de PortSaplaya, encara que ha puntualitzat que seran els tècnics els que hauran de decidir el projecte.

El president ha valorat la construcció del túnel en la necessitat de mantindre el Port de València com un “un factor d’atracció” i que rees i municipis pròxims a València o Sagunt es convertisquen també “en seus logístiques per a Espanya, per a Europa o per al Mediterrani”. “L’el futur del port està en la seua connexió amb Sagunt”, va asseverar.

Parc Sagunt II

Altre dels assumptes que s’ha tractat en la reunió, segons ha detallat el president, ha sigut el projecte de Parc Sagunt II, al qual s’ha referit com la continuació de «la història d’èxit» que va significar Parc Sagunt I.

A més, ha considerat «decisiva» la notícia de la venda a una multinacional de la parcel·la de l’Autoritat Portuària de València, ja que, ha explicat, els 31 milions d’euros obtinguts de la venda es reinvertiran «per a avançar al màxim el desenvolupament de Parc Sagunt II».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here