4 detinguts en dues operacions per cultiu i tràfic de drogues a Castelló i la Pobla Llarga


0
869
La Guàrdia Civil ha intervingut més de 200 plantes de marihuana.

S’han intervingut 200 plantes de marihuana, 2kg de marihuana seca, 2 aires condicionats, 20 balastos, 20 focus i 2 filtres d’olors

La Guàrdia Civil de Carcaixent ha detingut a 4 persones en dues operacions contra el tràfic de drogues a la comarca de la Ribera Alta.

En el marc de la primera operació desenvolupada a Castelló s’ha detingut a tres homes, d’edats compreses entre els 24 i 56 anys d’edat per la seua implicació en els delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Des de finals del mes de Desembre del 2020, l’Àrea d’investigació d’aquesta Unitat, va tindre coneixement d’un transite de persones a diferents hores del dia, pels voltants d’un habitatge, la qual es trobava sense habitant a Castelló.

Els veïns de la localitat, són els que van alertar als agents, en observar a persones entrant i eixint d’un habitatge aparentment desocupat, així com afluència de vehicles, parant pocs minuts i reprenent la marxa, alguns sense parar el motor d’aquest, tot això acompanyat, de les fortes olors que emanen de l’immoble, podent correspondre amb plantes de marihuana.

Després de diversos serveis establits, es va aconseguir obtindre una informació rellevant per a l’Operació, consistent en la constatació per part de tècnics del subministrament elèctric, d’un consum molt elevat d’electricitat, així com la percepció en la zona, d’una forta olor de marihuana.

El dia 5 de febrer es procedeix a la detenció de tres persones i s’intervé una plantació de 200 plantes de marihuana en estat avançat de creixement, en dues habitacions tipus ‘indoor’, així com els útils i productes per al seu desenvolupament, instal·lacions elèctriques, il·luminació i climatització, per al seu cultiu.

Amb aquesta operació s’ha detingut a tres persones com a presumptes autores d’un delicte de cultiu de drogues i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric, el desmantellament de la plantació de marihuana, així com la desactivació d’un punt de venda d’aquestes substàncies a la menuda.

En la segona operació a la Pobla Llarga, s’ha detingut a un home de 21 anys per la seua presumpta implicació en un delicte de tràfic de drogues. Després d’un avís telefònic a les dependències d’aquesta Unitat, es té coneixement que en un habitatge del nucli urbà on es podria estar realitzant un delicte de tràfic de drogues.

Després de la personació dels agents que van accedir a l’interior juntament amb la propietària, van comprovar que l’habitatge es troba amb danys de diferent consideració, al mateix temps, s’observa restes d’una substància herbàcia, pel que sembla Marihuana, tant escampades pel sòl com introduïdes en diferents bosses de color negre preparades per al seu transport.

Davant la situació es va procedir es procedeix a l’aprehensió de les suposades substàncies prohibides, i a la detenció de l’inquilí, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Amb aquestes actuacions s’han pogut intervindre 200 plantes de marihuana, 2 kg de marihuana seca. Tot això valorat en aproximadament en 6.000 euros. A més de les plantes intervingudes en aquestes operacions també s’han confiscat gran quantitat d’efectes utilitzats per a la plantació, maduració, elaboració, control i cura de les plantes de la marihuana.

Les diligències instruïdes han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 i núm. 5 d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here