350 controls de vehicles, balanç de les primeres tres setmanes del Pla de Xoc de seguretat a Ontinyent

0
1029
Imatge de la presentació del Pla de Xoc a veïns d'Ontinyent

La Policia Local registra un augment del 60% en la col·laboració ciutadana, que ha servit per avançar en les investigacions

El Pla de Xoc conjunt posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Delegació de Govern per augmentar la seguretat al disseminat ontinyentí ha arribat als 350 controls de vehicles en 3 setmanes. A més a més s’ha comptat amb un augment del 60% de les telefonades de col·laboració ciutadana, que al seu conjunt han servit per avançar en les investigacions per detenir als autors dels robatoris.

Així es feia públic en un encontre informatiu convocat a petició de la portaveu del Consell Veïnal, María Modesta Pastor, per tal que el veïnat que no va estar convocat a la reunió que va tenir lloc el passat mes de gener, puguera tenir tota la informació de ma del propi alcalde al voltant del Pla de Xoc. En aquest encontre, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors Jaime Peris, Manuel Cuesta i Rafa Alonso, així com representants de la Policia Local i Nacional, feien seguiment amb el veïnat del Pla posat en marxa el passat mes de gener. A esta reunió, a la qual acudien ahir al voltant de 70 persones, quedava palès que tot i constatar-se una reducció dels casos, encara s’han registrat robatoris, tot i que el treball dels cossos i forces de seguretat i la col·laboració ciutadana estan servint per avançar en les investigacions per detenir els autors dels robatoris.

Cs demana una aplicació de seguretat

També respecte a qüestions de seguretat el portaveu de Ciudadanos d’Ontinyent, Juan Revert, ha presentat una moció perquè “’s’estudie la creació d’una aplicació de seguretat que permeta establir trucades i alertes geolocalitzades per a una atenció immediata”

D’una banda, ha concretat l’edil, “els ciutadans podran alertar d’actes delictius com a robatoris però també agressions, assetjament escolar o violència de gènere, entre altres”. Per una altra, ha assegurat, “es facilita una reacció ràpida dels cossos de seguretat davant qualsevol fet delictiu o incívic que s’estiga produint a Ontinyent”.

“L’objectiu d’aquest sistema és el de poder oferir un mecanisme de fàcil accés, ràpid i concorde a la demanda de millorar la seguretat que sol·liciten els veïns d’Ontinyent”, ha indicat al mateix temps que ha destacat que “entenem aquesta aplicació com una eina facilitadora, de proximitat i de seguretat cap a la ciutadania per a poder cobrir les seues demandes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here