3.000 persones han visitat la huitena edició del Festival del Còmic Splash de Sagunt

0
1597
Imatge de la gala dels premis Splash de Sagunt.

El festival ha acollit activitats com lliuraments de premis, presentacions de llibres, xarrades, taules redones i signatures en els estands

La huitena edició del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana-Splash ha finalitzat després de tres dies on el Casal Jove del Port de Sagunt ha acollit activitats com lliuraments de premis, presentacions de llibres, xarrades, taules redones i signatures en els estands de la zona de fira. Així mateix, a pesar que les activitats exteriors es van suspendre per amenaça de pluja, el dissabte i el diumenge, es calcula que van assistir-hi un total de 3.000 persones. Segons informa el departament de Joventut, va destacar, sobretot, l’afluència del diumenge al matí.

El festival ha comptat enguany amb un total de 24 estands formats per editorials espanyoles i llibreries. En este sentit, en el marc de la seua àmplia programació, el festival ha reunit nombrosos noms destacats de l’escena del dibuix, el disseny, la novel·la gràfica i l’humor gràfic en xarrades, tallers, exposicions, estands i també en altres activitats culturals com actuacions musicals, xarrades, monòlegs, taules redones, signatura de llibres, videojocs, recreacions històriques o projeccions de pel·lícules

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat que des de la regidoria de Joventut «estem molt satisfets» amb esta edició de l’Splash. «Quant a públic, teníem una mica de por per tornar a una certa normalitat en esdeveniments i sobretot per la pluja, però la gent ha respost molt bé venint al festival i això ens anima de cara a l’any que ve voler muntar un Splash més gran», ha assenyalat.

Respecte a l’organització, Sampedro ha indicat que «ha eixit tot molt bé malgrat la incertesa de la pluja, i els autors i autores se n’han anat contents. Queda demostrat que l’Splash és un festival pròxim en el qual dibuixants i artistes se senten com a casa, i el públic pot accedir a ells sense problema. En general, és un balanç molt positiu i ens fa vindre ganes i força per a començar a organitzar i programar l’Splash de l’any que ve, en el qual intentarem créixer i esperem que es puga fer un festival sense restriccions i fora ja de la pandèmia».

Quant als premis Splash, com cada any s’ha reconegut els millors treballs i la trajectòria d’algunes de les personalitats més importants del còmic i els seus derivats. La gala de premis va ser presentada per Iria Ros i es va celebrar el dissabte, 20 de novembre. Els guardonats i guardonades d’esta huitena edició van ser: Magius, premi al millor còmic nacional 2020; Posy Simmonds, premi al millor còmic internacional 2020; Irene Márquez, premi ‘Sento Llobell’ Talent Jove; Fernando Llor, premi al millor guió; David Ramírez, premi ‘Entendre el present’; Eneko, premi d’humor gràfic; Yexus, premi de divulgació; el premi ‘Una vida de vinyetes’, a Marika Vila; premi Mass media, a Carmen Velasco, de Las Provincias i, finalment, a Consuelo Arizmendi, el premi ‘In memoriam’.

En este sentit, els encarregats d’entregar els diferents premis van ser: l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro; el director general de l’IVAJ, Jesús Martí; l’escriptor de còmic, Sento Llobell; el dibuixant i guionista de còmic, Miguel Ángel Giner i el tècnic de Joventut i Infància del departament de Joventut, Miguel Ángel Martín.

Per a esta huitena edició, el festival ha comptat amb alguns dels i les artistes més destacats, tant en l’àmbit autonòmic com en el nacional, com Magius, Juarma, Irene Márquez, Adrián Bago, Fernando Llor, David Martínez, Eneko, Yexus, Marika Vila, Esteban Hernández, Guillem Escriche, Carlos Morote, Ángel Abellán, Paco Camallonga, Jorge Palomar, Alba Flores, Antonio Gil, Susanna Martín, Pepa Pardo, XCAR, Luis Orús, Javier Marquina, Iván García, Aroha Trave, Jotaká i José Fonollosa, entre molts altres.

El festival està organitzat pel departament de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt, el Casal Jove de Sagunt i la Generalitat Valenciana a través del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here