220 alumnes del CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent reprenen les classes en altres centres després de la inundació

0
1790
Gran part dels alumnes han d'anar a un altre centre amb autobusos

L’Ajuntament coordina un dispositiu interdepartamental reubicant 180 alumnes al CEIP Rafael Juan Vidal i 40 al contigu CEIP Martínez Valls i al pavelló del Gironés

L’alumnat del CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent, tornava aquest dimarts a classe, 48 hores després de la inundació causada per les pluges del passat diumenge. Un dispositiu interdepartamental, coordinat per l’Ajuntament, ha fet possible que els xiquets i xiquetes es reincorporaren a l’activitat havent perdut un únic dia lectiu, 220 d’ells en altres centres de la localitat.

Cal recordar que l’alcalde, Jorge Rodríguez, posava des del primer moment a disposició de la Conselleria d’Educació i del centre tots els mitjans municipals tant per netejar el col·legi com per facilitar la tornada a l’activitat lectiva de l’alumnat. En aquest sentit, des de primera hora de matí del diumenge, els departaments de Serveis Municipals i Educació, que dirigeixen els regidors Manolo Cuesta i Óscar Borrell, coordinaven les actuacions del operaris municipals i d’una empresa de construcció per tal de minimitzar els danys en el centre.

Borrell, que agraïa la predisposició de la resta de centres educatius de la ciutat per posar les seues aules a disposició del CEIP Vicent Gironés, destacava que la proposta de dispositiu que es va presentar en la mateixa jornada d’ahir a la Conselleria, l’AMPA i l’equip directiu del centre, “ens ha permès que els xiquets i xiquetes estigueren puntualment en classe aquest matí. Com va avançar l’alcalde, anem a posar tots els mitjans municipals a disposició del centre i l’alumnat perquè les incomoditats siguen les menors i durant el menor temps possible”, assenyalava.

El dispositiu municipal inclou un servei de bus gratuït des del Vicent Gironés per a l’alumnat que es trasllada al CEIP Rafael Juan Vidal, un total de 4 bussos (3 normals i 1 adaptat) a disposició dels 180 alumnes que passaran a rebre classes en aquest centre, el que més espai tenia per a acollir-los. La resta de l’alumnat es distribueix en l’adjacent col·legi Martínez Valls (40 alumnes) i al Pavelló d’Infantil del propi Vicent Gironés, que no es va veure afectat per les pluges. A més a més, un dels treballadors municipals del programa Empuju estarà a total disposició del professorat i alumnat traslladat al Rafael Juan Vidal mentre duren les tasques de reparació al Vicent Gironés.

Des del departament de Serveis Municipals s’ha procedit a traslladar els equipaments demanats pel col·legi (com ara el material especial que necessita un alumne amb mobilitat reduïda), i a realitzar tasques de neteja a les aules afectades. Manuel Cuesta explicava que “des del minut zero l’Ajuntament ha estat al costat de la Conselleria i la comunitat educativa del centre per tal de fer front de la millor manera possible a esta adversitat, i així seguirem fins que es resolga totalment”, avançava.

Cal recordar que Conselleria d’Educació ha anunciat accions contra l’empresa que realitza els treballs de substitució de la coberta del centre, per no haver-los acabat a temps i propiciar la incidència. D’una altra banda el PSPV d’Ontinyent ha demanat a PP i Ciudadanos que «deixen en pau» al CEIP Vicent Gironés i que no aprofiten «una desgràcia» per intentar «enredrar amb falsedats» a una comunitat educativa que ha tingut un comportament «exemplar i responsable».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí