2 milions en el 4t Pla Reactiva Ontinyent per fomentar l’ocupació i modernitzar els polígons

0
1111
Pablo Úbeda y Jorge Rodríguez

El plenari aprova per unanimitat tant el Pla com vàries modificacions d’ordenances per activar mesures directes de manera immediata

El 4t Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació d’Ontinyent invertirà més de 2 milions d’euros al període 2018/19 en accions de foment de l’ocupació i modernització dels polígons. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que compareixia este dimecres davant els mitjans per donar nous detalls del Pla junt al regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que tot i el descens de l’atur en un 37% en menys de 6 anys (dels 4.898 aturats de setembre de 2012 als 3.065 de gener de 2018) “al Govern d’Ontinyent mantindrem el nostre treball seriós i insistent la nostra, obsessió per potenciar la creació de llocs de feina, perquè tot i no tenir competències directes en ocupació, tenim l’obligació moral de generar les màximes oportunitats de treball a la ciutat”, manifestava Jorge Rodríguez.

El Pla Reactiva va estar aprovat per unanimitat el passat dijous, en una sessió a la que també eixiren endavant vàries modificacions d’ordenances necessàries per activar de manera immediata algunes de les mesures que s’hi contemplen. L’Alcalde confirmava que el Pla comptarà amb l’ajuda d’altres administracions per posar en marxa una nova edició del pla Avalem Joves, dotat amb 700.000 de la Generalitat i 250.000 de l’Ajuntament, i que donarà treball a 46 joves menors de 30 anys durant 12 mesos; i el nou d’ocupació per a majors de 55 anys de la Diputació de València, que servirà per ocupar a entre 12 i 14 persones durant 6 mesos, comptant amb el finançament de la Diputació (140.000 euros) i l’Ajuntament (10.000). En total es generaran així 60 llocs de treball de manera directa, amb l’objectiu de “seguir apostant pels plans d’ocupació per atendre especialment a sectors de població amb especials problemes d’inserció laboral”, destacava Jorge Rodríguez.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  COEVAL presenta el seu model d'associació territorial en un acte a Xàtiva amb empresaris

L’alcalde destacava igualment la importància de la dotació de 800.000 euros per al Pla de Modernització de Polígons, que dóna noves facilitats per a la gestió directa o indirecta de les ajudes per part dels propietaris i permet accedir a subvencions de fins al 50%, estant obert el termini de sol·licitud fins al 28 de febrer. El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, donava detalls de les ordenances modificades per posar en marxa les novetats introduïdes a les ajudes a empreses per a l’elaboració de catàlegs, participació en fires i lloguer de naus i locals, accions dotades amb un total de 70.000 euros.

Entre les novetats està l’accés a les ajudes per concurrència competitiva (i no per ordre de presentació), amb subvencions de fins al 75% i 5.000 euros per a les fires i de fins al 75% i 3.000 euros per als catàlegs; i dels incentius a la participació de dones en fires i missions comercials. Al lloguer de naus i locals, la subvenció serà de fins al 50% del cost mensual, amb un màxim de 150 euros al mes per al lloguer locals i de fins a 300 euros al mes per al de naus, amb la novetat de que a eixa ajuda podran optar els empresaris o empresàries que assumisquen la gestió d’un negoci en cas de jubilació o traspàs d’activitat.

El regidor recordava que les tres grans línies d’actuació del 4t Pla Reactiva (‘Ontinyent emprèn amb tú’, ‘Ontinyent per l’ocupació’ i ‘Ontinyent, ciutat de talents’) inclouen moltes més accions en aspectes com la generació i retenció del talent, la rehabilitació d’immobles, el fraccionament de tributs, les reformes en locals o el foment de l’ús de vehicles híbrids i elèctrics, entre d’altres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV-PSOE abre expediente y suspende de militancia a los alcaldes de Rafelbunyol, El Verger y Els Poblets

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here