Ajuntament d’Ontinyent i centres educatius aborden l’aplicació del nou pla ‘Edificant’

0
2115
Reunió en la que s'ha abordat el Pla Edificant

La Conselleria d’Educació delega a les entitats locals les gestions sobre les obres de millora dels centres educatius que finançarà el Consell

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell es reunien recentment amb els directors i les directores dels col·legis, instituts públics i del conservatori de la ciutat. En aquest encontre s’explicava de primera mà el nou pla ‘Edificant’ impulsat per la Generalitat Valenciana amb la cooperació dels Ajuntaments. Es tracta d’un programa que destinarà 700 milions d’euros per construir centres nous i reformar altres, i al que Ontinyent té previst adherir-se. Rodríguez animava a tots els centres públics educatius de la ciutat a analitzar i valorar quines són les seues principals necessitats, per tal d’incloure-les en una sèrie de convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell per millorar les nostres instal·lacions.

“Edificant” és un pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius amb el qual la Conselleria d’Educació delegarà en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i la certificació de l’obra, mentre que es farà càrrec del cost econòmic d’aquests. Així les comunitats educatives participaran del pla Edificant analitzant i proposant les actuacions que consideren necessàries aprovant-les en els Consell Escolars de centre; a continuació el Consell Escolar Municipal posarà en comú totes les peticions realitzades pels centres i finalment serà el Ple de l’Ajuntament qui haurà d’aprovar sol·licitar a la Conselleria totes aquestes millores que podran anar des de la realització de reformes, equipament dels centres o inclòs la construcció d’una nova infrastructura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here