18 restaurants competixen en el 4t Concurs Nacional de Paella de Cullera

0
1459
Concurs de paella de Cullera

La localitat es convertix el dimarts en la capital del producte de KM 0

Cullera acollirà dimarts la 4a edició del Concurs Nacional de Paella de Cullera en el qual 18 restaurants competiran per endur-se el premi al millor arròs. La majoria dels participants en el certamen organitzat per l’Ajuntament de Cullera provenen de la Comunitat Valenciana. Concretament, els locals que entren en competició són el Bon Aire del Palmar, Cátering La Despensa de Burjassot i La Granja de Sueca.

A més, El Racó de Meliana, Avenida 2.0 de Massamagrell —guanyador de 2018—, Al Grano de La Canyada, Nou Racó del Palmar, Los arroces de Guillermo d’Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real), La Marítima de València, el Macario de Tavernes de la Valldigna, la Fundació Hostaleria de València, el San Bernardo de Tavernes de la Valldigna, el Sequial 20 i El Rebost de Sueca i el Goya Galery de València, este últim vencedor de l’edició de 2017.

A tots ells se suma el guanyador de la preselecció local celebrada dilluns passat, el Restaurant Los Olivos; Casa Nostra, que fou el segon classificat i el tercer, Casa Rocher. Tots ells són de Cullera.

Des de l’organització del concurs valoren la participació com una de les més ambicioses de les quatre edicions pel fet que hi ha locals de molta tradició i renom en l’àmbit de la gastronomia valenciana.

I és que esta recepta de KM 0, creada pel pare de la gastronomia valenciana, Salvador Gascón, recentment mort, presenta una certa complexitat en la seua elaboració per l’especificitat dels seus ingredients i el procés previ de preparació.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cava Arts de Luna de Murviedro gana la medalla de oro en el Challenge International du Vin

La Paella de Cullera sorgix de l’extensa tradició de l’arròs i el peix que hi ha hagut sempre a la ciutat. Els seus ingredients li atorguen un sabor únic i molt personal. El brou té una base de peix de roca al qual se li afigen llagostins, sepionet, roger, figatells d’escorpa, tomaca de Cullera, espècies i, per descomptat, arròs cultivat en els camps cullerencs.

El Concurs començà a caminar fa quatre anys i en este curt període de temps ha aconseguit recaptar el suport de personalitats del món de la gastronomia com Quique Dacosta o Susi Díaz.

Horaris

El concurs començarà a les 10 del matí en el Paella de Cullera Village, emplaçat en la plaça de la Constitució (Oasi). A eixa hora els concursants hauran de procedir a preparar el caldo, que haurà d’estar a punt per a les 11.45 hores, moment en el qual s’iniciarà l’elaboració de les paelles. La seua cocció es farà en torns de tres paelles i està previst que l’últim s’inicie al voltant de les 13 hores.

Posteriorment, a partir de les 14.30 es durà a terme el lliurament de premis a l’hotel Cullera Holiday, on tindrà lloc el tradicional dinar en la qual els comensals podran degustar este plat autòcton de la cuina cullerenca.

Premis i jurat

Enguany hi ha novetats en els premis amb els que s’ha dotat al concurs. El guanyador obtindrà un xec de 1.500 euros de l’Ajuntament als quals se sumaran altres 1000 patrocinats per Makro. El segon, serà reconegut amb 1000 euros oferits pel consistori i 500 per Makro. Finalment, el tercer classificat guanyarà 500 euros de l’ajuntament i altres 300 de Makro.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Diputació de València enceta el Pla de Normalització Lingüística en deu nous municipis

El jurat de la IV edició està presidit per Paco Franco i compta entre els seus membres amb restauradors, crítics gastronòmics i experts del món de la cuina com ara Fausto Clemente, Quique Barella, Cova Morales, Antonio Pérez Planelles, Miguel Barrera o Alejandro del Toro.

Amb este certamen culinari, que s’emmarca dins del Pla 52 de desestacionalització turística de l’Ajuntament de Cullera, el municipi impulsa els seus productes de KM 0 amb l’objectiu de dotar d’identitat pròpia a l’oferta gastronòmica del municipi, dinamitzar l’activitat econòmica en sectors tradicionals com l’agricultura i la pesca i, al mateix temps, impulsar a la restauració local.

El concurs compta amb el suport i col·laboració de l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cullera i de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here