17 detinguts en la desarticulació d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a la Ribera Alta

0
1586
S'han intervingut 8.000 plantes de marihuana.

S’han intervingut 8.000 plantes de marihuana, 6 vehicles valorats en 90.000 euros i 3.000 euros en efectiu

La Guàrdia Civil de Llombai, en el marc de l’operació ‘Brotherlaw’, ha detingut a 17 persones i investigat a una altra, pels delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric, usurpació d’immobles, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals en les localitats de Montroi, Monserrat, Catadau, Real i Llombai.

L’operació va començar al novembre de l’any 2020 quan la Guàrdia Civil de Llombai va tindre coneixement de la possible existència d’un delicte contra la salut pública a la comarca de la Ribera Alta.

Fruit de les labors investigadores es va poder verificar que es tractava d’una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana en la modalitat ‘indoor’. Aquesta organització utilitzava xalets per al cultiu, els quals se situaven en zones aïllades, per a no alçar sospites. Els ‘xalets-factories’ estaven equipats amb un sofisticat material destinat a l’obtenció de diversos cultius a l’any i, d’aquesta manera, aconseguir un major benefici.

La producció no sols era distribuïda a la comarca de la Ribera Alta, sinó que també era destinada a altres països com Croàcia, Sèrbia, Albània, Àustria, Holanda, Anglaterra i Rússia.

Després de les diverses gestions policials dels agents, es van realitzar registres en les localitats de Alfarp, Catadau, Montroi, Real i Montserrat. En aquests registres es van aprendre 8.000 plantes de marihuana, diferents efectes utilitzats per al bon desenvolupament i creixement de les plantes com a aires condicionats, extractors, llums de cultiu, filtres, etvalorats en més de 70.000 euros, 6 vehicles valorats en 90.000 euros i 3.000 euros en efectiu.

Finalment, els agents van procedir a la detenció de 17 persones, amb edats compreses entre els 30 i 60 anys d’edat. A més, s’ha investigat a un home, de 30 anys, de nacionalitat espanyola. Tots ells per 8 delictes contra la salut pública, 8 delictes de defraudació de fluid elèctric, 3 delictes d’usurpació d’immobles, 2 delictes de blanqueig de capitals i 1 delicte d’organització criminal, podent esclarir 23 fets delictius.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Picassent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí