El donyet del Pare Noel visita a partir de demà els barris de Gandia

0
370

[Img #29825]Des del departament de Comerç s’ha editat un model de carta al Para Noel que estarà disponible els pròxims dies a tots els comerços de la ciutat.

A partir del 26 de desembre s’iniciarà un procés semblant, del qual ja s’informarà, a propòsit de l’arribada dels patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. 

Campanya de Recuperació de la Casca de Reis 

D’altra banda, continuen els actes de la campanya de recuperació de la tradicional Casca de Reis a Gandia, impulsada pel departament de Comerç, amb la col·laboració de l’associació de forners i pastissers. Des del passat 5 de desembre s’hi estan realitzant activitats didàctiques sobre la Casca de Reis a les escoles de la ciutat. 

Aquest matí s’ha inaugurat una interessant exposició sobre la història, l’elaboració i tradició del dolç autòcton valencià realitzat amb ametlla mòlta, sucre i ous, que es pot visitar al hall de l’Ajuntament. També hi trobem dissenys de capses de casques, un vídeo explicatiu, etc… 

El divendres, 16 de desembre, una de les novetats més destacades: el 1r concurs de Casques de Reis. Al matí les persones hauran de portar les casques a l’edifici de l’Urbalab, abans de els 13 hores. A partir d’eixa hora es reuniran els jurats de les dues categories. D’una banda, el de fabricació de casques està orientat a les pastisseries professionals, i el premi d’eixe concurs és de 1.000 euros. El jurat estarà format per: l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la Fallera Major Infantil, Marta Ribera; el ‘mestre pastisser’ Pep Gomar “Tano”; el cuiner i representant de l’Agència Valenciana de Turisme, Evarist Miralles; i la directora del CdT l’Alqueria del Duc.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un juego de cartas enseña la tabla periódica de modo divertido

D’altra banda, el jurat del concurs de decoració de capses, premiat amb 600 €, estarà format per: la Vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques; la Fallera Major de Gandia, Margada Escrivà; l’artista gandià, Toni Durà; el dissenyador gràfic, Baptiste Pons; el professor del Campus de Gandia de la UPV, Raúl González i Fina Gomar.    

El lliurament de premis tindrà lloc a les 17 hores, a l’edifici de l’Urbalab i comptarà amb la presència destacada del President de les Corts Valencianes, Enric Morera. 

Del 2 al 5 de gener, hi haurà una Mostra de casques i altres dolços nadalencs al passeig de les Germanies (zona de la Casa de la Marquesa)

 

Festa de la Casca de Reis

El 3 de gener, a la vesprada, s’ha organitzat la Festa de la Casca de Reis al Teatre del Raval de Gandia i que inclou una altra acció, potser la més singular de totes: la coproducció d’un audiovisual sobre la Casca de Reis conjuntament amb Ambra Produccions, dirigit per Sergi Pitarch, que s’hi estrenarà eixe dia. També hi haurà una degustació de casques i altres dolços de Nadal i activitats infantils. 

 

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací