Gandia posa en marxa una campanya especial de trànsit al Centre Històric

0
533

[Img #29708]Àngels Pérez ha destacat que «des del primer dia, aquest govern s’ha marcat com una de les seues prioritats treballar per aconseguir una ciutat més sostenible i còmoda. Gandia és una ciutat molt dinàmica i per això volem que les persones puguen desplaçar-se amb la major comoditat possible pel centre de la ciutat. A més, la mesura beneficia el comerç, ja que el convertix en un veritable centre comercial obert en reduir el trànsit i augmentar la seguretat dels compradors de manera considerable».

D’aquesta manera, la iniciativa permetrà restringir el trànsit al centre històric de la ciutat facilitant l’accés als veïns de la zona però sense realitzar un tancament total pel que ha reclamat la col·laboració de tota la ciutadania.

La campanya s’iniciarà el pròxim 9 de desembre d’aquest any i durarà fins al dia 8 de gener de 2017, coincidint amb els moments de major activitat comercial, és a dir, els caps de setmana i vigílies de festius, des de les 18 hores dels divendres fins a les 22 h dels diumenges.
En el sentit de reduir el trànsit, millorar la mobilitat i augmentar la seguretat, des de principi de la legislatura s’han iniciat una sèrie de passos de millora de la mobilitat al centre històric de la ciutat, que té una estructura dissenyada amb plataforma única, on l’ús dels espais només es diferencien per diferents paviments.

Després de les diferents reunions mantingudes amb comerciants i representants de les Juntes de Districte del Centre Històric i Raval, s’ha coincidit en utilitzar mitjans de transport menys agressius amb l’entorn, com són la bicicleta o el transport col·lectiu.

 

Elements estructurals

Per això ja s’han pres diverses mesures com ara dissuadir els conductors de turismes i vehicles destinats al transport de mercaderies de no ocupar l’espai destinat als vianants. S’han ubicat elements estructurals (pivots hidràulics i testos) per acotar els espais, no permetent l’aparcament de vehicles en superfície (a excepció dels llocs habilitats per l’aparcament de ciclomotors, motocicletes, zones de càrrega i descàrrega i aparcament d’ús temporal per als veïns), a més de restringir a la zona la velocitat a 30 km/h.

«Ara anem a reduir el pas de vehicles pel Centre Històric. Perquè com ja se sap, és una zona comercial i de prestació de servei, el que comporta que durant certes èpoques de l’any, s’incremente de manera considerable l’ocupació de l’espai, no només de vianants, sinó també dels turismes que circulen per dins d’aquesta zona, que no tenen possibilitat d’estacionament en superfície i circulen sense parar, provocant conflictes entre els diferents usuaris. Per evitar aquest tipus de situacions, l’actual executiu també ha posat en marxa una reducció de preus de la tarifa diària i d’abonaments per a residents, comerciants i treballadors al pàrquing del Prado que ja està donant els seus fruits tal com alguns de vosaltres ja heu publicat en els vostres mitjans» va afirmar la regidora, que afegia que «paral·lelament, hem mantingut una reunió amb representants dels comerciants i hostalers del Centre i representants de veïns, tant de la zona del Centre Històric com del Raval per informar-los de la proposta i l’han valorat positivament, perquè tenen clara la postura que per comprar en un comerç del centre o gaudir de les terrasses dels bars i restaurants, s’està molt millor sense cotxes voltant» finalitzà la regidora.

 

Cartells informatius

Per la seua banda, Marc Cuesta, ha incidit que la campanya «no afecta l’horari de descàrrega de mercaderies de dilluns a divendres i que els dissabtes, la descàrrega de mercaderies es farà en els llocs habilitats al voltant del Centre Històric. Amb aquesta mesura, no es pretén tancar completament el trànsit de vehicles al Centre Històric mitjançant tanques en els vials que donen accés al mateix com es fa durant la Fira i Festes. D’aquesta manera, es col·locaran cartells informatius de la restricció del trànsit, ubicats a les caps de carrer, que informaran els conductors de la prohibició de circulació. Aquesta restricció no afectarà els veïns de la zona, que degudament acreditats, podran accedir i eixir dels seus domicilis».

Per això, des del Departament de Seguretat i Trànsit, es duran a terme dues tasques diferenciades. D’una banda, els agents controlaran el trànsit de vehicles a la zona i de l’altra, s’instal·larà senyalització informativa. Durant els dies de restricció del trànsit al Centre Històric, per part del personal de senyalització es disposaran tanques informatives en els carrers que donen accés a la zona, on hi haurà un senyal de circulació prohibida i un cartell informador amb els horaris d’accés.

D’altra banda, es controlarà que la senyalització informativa direccional dels aparcaments subterranis, tant de la plaça de Prado com el del riu Serpis, estiga en bon estat i aporten una informació suficient per al seu accés.

«Per acabar, dir que seguim amb el ferm compromís d’aconseguir que aquesta ciutat siga més amable i segura per al ciutadà, reduint la contaminació i convertint Gandia en una ciutat cada dia més sostenible. Tenim el compromís de configurar un millor espai per a les persones, dignificant els espais i, d’aquesta manera, poder gaudir de l’entorn del Centre Històric de la ciutat i de la seua àmplia zona comercial» va finalitzar la regidora.

 

 

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací