16 senderistes rescatats al barranc del Boquella de Moixent


0
877
Barranc del Boquella a Moixent.

Els efectius de rescat van realitzar maniobres de reanimació a dos membres del grup, que havien perdut el coneixement degut a la deshidratació

La Guàrdia Civil ha rescatat a 16 senderistes en la Cova dels Moseguellos, en el barranc del Boquella de la localitat valenciana de Moixent, després que diversos dels components del grup es trobaren exhaustos i amb signes de deshidratació greu.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el cos de seguretat de Moixent va rebre, sobre les 16.30 hores d’aquest diumenge, un avís perquè es traslladaren a la zona de la Cova dels Moseguellos, amb l’objectiu de prestar auxili a un grup de senderistes que havien realitzat una anomenada al 112 sol·licitant assistència.

Agents de la Guàrdia Civil de Canals es van desplaçar fins a la zona per a iniciar el rastreig juntament amb els de Moixent, i van fer la comprovació de camins rurals i sengles confrontants de la serra de la Talaia.

Finalment, van aconseguir posar-se en contacte amb el senderista que va emetre la crida d’auxili a través d’un missatge whatsapp, el qual els va facilitar una ubicació més exacta del parador dels seus companys.

Els agents van aconseguir arribar fins al lloc, on ja es trobaven dues unitats de l’equip de bombers de la localitat de Xátiva, i van realitzar maniobres de reanimació a dos membres del grup, que havien perdut el coneixement degut a la deshidratació.

Sobre les 19.00 hores, una ambulància es va personar en el lloc dels fets per a traslladar als afectats a un hospital més pròxim, on van romandre en observació fins a aquest dilluns.

Com a mesura de prevenció sobre aquests esdeveniments, des de la Guàrdia Civil de València han informat mitjançant un decàleg de la importància de la prevenció d’accidents i la manera d’actuar davant una possible incidència.

Així, han demanat planificar l’activitat i consultar el temps; no eixir només a la muntanya i avisar de l’activitat que es farà; portar roba i calçat adequat; així com aliment, abric i una farmaciola; no sobreestimar les possibilitats d’un mateix; valorar les hores de llum de les quals es disposa; controlar el lloc exacte en el qual un es troba; portar el telèfon carregat i saber renunciar a temps.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here