16 de les persones desallotjades pel desbordament del Clariano a Ontinyent tornen a les seues cases

0
778
Els veïns desallotjats es trobaven a l'alberg municipal d'Ontinyent

De les 28 persones restants que també estaven a l’alberg muncipal es reubicaran en hostals i vivendes socials

Les famílies afectades pel desbordament del riu Clariano al seu pas pel carrer de la Cantereria d’Ontinyent han abandonat hui l’Alberg Municipal Perú, on es trobaven provisionalment des que tinguera lloc l’històric episodi de pluges del passat dijous.

Segons ha confirmat en roda de premsa la regidora de Serveis Socials, Paula Soler, de les 44 persones que van arribar a estar ateses per l’Ajuntament en l’Alberg, 16 poden tornar a les seues cases i 28 han estat reallotjades pel consistori en hostals i vivendes socials municipals o de l’IVVSA, així com en una vivenda cedida per Càritas. Soler explicava que “des de l’Ajuntament anem a seguir vetllant perquè estes persones siguen ateses adequadament, com hem vingut fent des del minut zero, assumint tots els costos fins que es confirme l’arribada d’ajudes d’altres administracions”, avançava. Cal recordar que des que es va procedir a la evacuació del carrer Cantereria, un equip multidisciplinar de 14 persones ha vingut prestant atenció integral a les persones que degut a la situació viscuda no tenien allotjament ni alternativa al mateix.

Esta situació es plantejava fins que l’oficina tècnica municipal certificara la seguretat de les vivendes, amb uns estudis que ja tenen els primers resultats. La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, explicava en aquest sentit que al conjunt del carrer de la Cantereria hi ha 100 immobles, dels quals 40 s’han vist afectats. D’estos, 22 requereixen d’apuntalaments, reparacions de goteres i actuacions senzilles que estan executant-se estos dies i fins la setmana que ve; altres 10 tenen danys moderats que requereixen millores a l’habitabilitat i dotacions de mobles i electrodomèstics; finalment, els 8 restants estan en situació “molt greu” que no permet la seua ocupació.

Quant als bens públics, Enguix explicava que els danys als 28 edificis municipals afectats per la pluja “han estat de poca envergadura i estan resolts o en vies de resolució”. Les instal·lacions educatives i esportives, on es registraven desperfectes com caiguda d’arbres, despreniments en murs o entrades d’aigua, també han vist majoritàriament resoltes totes estes circumstàncies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here