Llíria iniciarà en breu les obres del PIP amb una subvenció de la Diputació de València

0
370

[Img #20830]Les propostes fetes pel grup Compromís-MoVe per al Pla d’Inversions Productives que es durà a terme l’ajuntament de Llíria amb una subvenció de 834.604,68 euros de la Diputació Provincial de València començaran a executar-se en breu temps. De fet, ja s’ha formalitzat la contractació de les obres.

Segons l’edil de Compromís-MoVe, Elena Jiménez Garrido, la proposta s’ha concretat en tres projectes que abasten tres àmbits del municipi: El primer ha anat dirigit a millorar la seguretat vial i accessos a nuclis de població a les urbanitzacions, concretament a repavimentar l’accés des de Benissanó a la zona de Safareig-Alt de Botigueta-Puig i Lis, així com donar solució definitiva a problemes de ferms en alguns camins rurals a la zona de Corral de Pablo. Actuació que es complementarà amb el desenvolupament d’un carril bici en l’eixida de la ciutat cap a la carretera de les Alcubles i s’unirà amb els que està desenvolupant la Diputació Provincial.

Un altre projecte que els veïns podran gaudir en breu, és el de la peatonalització i reurbanització de la Plaça de Partidors, un enclavament comercial neuràlgic de la ciutat que es pretén recuperar per al vianant i servir de nexe d’unió en tota la tramada comercial del centre urbà que hi ha entre la Plaça Major i Duc de Llíria. Projecte que també portarà aparellada una actuació en la C/ San Miguel, amb l’ampliació de la vorera i reurbanització de la zona enfront del Teatre de la Unió Musical.

Finalment, la tercera proposta de Compromís-MoVe era la de seguir amb el Pla Especial de Protecció i Rehabilitació de la Vila Vella (PEPRI). Per això, s’ha proposat una actuació al C/ Viriato i Era del Moro, un dels primers anells vials que discorren al costat de la muralla musulmana del barri, zona que actualment estava bastant degradada i necessitava una actuació urgent.

Per a Jiménez, aquestes actuacions vénen a donar compliment a les propostes que la Coalició va fer en les passades eleccions municipals, donant resposta a diverses realitats del municipi, com són: les de millorar accessibilitat a les urbanitzacions de Llíria, articular un centre urbà peatonalizat, amigable i accessible, revitalitzar les zones comercials i tornar a actuar en la Vila Vella.

Esperem que aquest tipus d’obres es continuen en altres barris i enclavaments del terme municipal, amb la finalitat d’anar donant resposta a totes les demandes veïnals