150 ontinyentins acompanyaran el ‘Cant dels Angelets’ en la seua presentació a FITUR

0
2675
La presentació tindrà lloc el dissabte 20 de gener

L’Ajuntament fleta dos autobusos amb ajuda de la Diputació de València als que s’afegiran vehicles particulars en l’expedició que viatjarà a Madrid

Ontinyent es bolcarà aquest dissabte 20 de gener amb la interpretació a la Fira Internacional de Turisme FITUR del ‘Cant dels Angelets’, cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals de la ciutat.

El regidor de Turisme, Pablo Úbeda; el President de l’Associació de Festes de la Puríssima, Salvador Pastor; l’estudiós de les Festes i Tradicions Local Rafa Gandia i la Cambrera Major, Ana María Cabedo, donaven detalls hui d’una expedició de la que formaran part més de 150 persones, que es desplaçaran tant als dos autobusos fletats amb ajuda de la Diputació de València com en vehicles particulars.

Pablo Úbeda incidia en què “enguany és una ocasió perfecta per a projectar a FITUR el Cant dels Angelets, després de la seua recent declaració com a Bé Immaterial de Rellevància Local. Els Angelets ens ajudaran a intensificar la promoció de les nostres festes patronals, ja que la promoció tradició i gastronomia és una de les línies a les que anem a incidir a la fira”, destacava. En aquest sentit, Úbeda avançava que dissabte s’aprofitarà per oferir una degustació d’embotit tradicional ontinyentí en finalitzar el ‘Cant dels Angelets’, repartint-se també díptics específics sobre el Cant i la gastronomia local típica durant les festes. Altres línies de promoció de la ciutat seran els atractius naturals (el paratge del Pou Clar o les rutes pel terme) i històrics (La Vila, el Palau o els refugis antiaeris de Tortosa i Delgado i el Regall).

El president de l’Associació de Festes de la Purísima, Salvador Pastor, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament “per comptar amb l’entitat per difondre esta tradició i obrir-la a l’exterior”, i avançava que a més del ‘Cant dels Angelets’ s’aprofitarà per interpretar el ‘Cant de l’Aguinaldo de la Puríssima’ amb l’acompanyament de dos clarinets.

Rafa Gandia destacava que la històrica interpretació del cant a Madrid (no havia eixit fins ara de la Comunitat Valenciana) “és un pas endavant en la difusió del Cant dels Angelets. És un bon moment per donar a conèixer el nostre cant, que segueix invariable des de 1662, i esperem que aquest no siga l’últim graó que pugem, i que més avant tingam ocasió de seguir projectant el nostre cant en Espanya i, per que no, fora d’ella”. Gandia afegia que a tots els ontinyentins que acudiran a Madrid “se’ns farà un nuc a la gola quan s’interprete i s’emocionarem, perquè el cant és emoció”, destacava.

Ontinyent participa en FITUR al marc de l’estand de la Diputació de València, dedicat al turisme d’interior, del 17 al 21 de gener a les instal·lacions d’IFEMA. La interpretació del ‘Cant dels Angelets’ serà dissabte dia 20 a les 13:30 hores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí