15 noves places per al centre ocupacional Trèvol de la Vall d’Albaida per persones amb diversitat funcional

0
1440
Mancomunitat de la Vall d'Albaida.

La Conselleria d’Igualtat amplia les places finançades i d’aquesta forma s’arriben a 65 places d’aquest centre de titularitat de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

Amb l’ampliació de 15 noves places la Conselleria finança 65 places d’aquest centre de titularitat de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 112.728 euros per a ampliar amb 15 noves places la capacitat del centre ocupacional Trévol de la Vall d’Albaida per a persones amb diversitat funcional.

Amb l’ampliació d’aquestes 15 places el centre disposarà d’un total de 65 places finançades per la Conselleria dins del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

La directora general de Gestió i Organització del Sistema, Patricia Ramón, ha explicat que el finançament del centre ocupacional de la Vall d’Albaida es realitza a través del model de contracte programa impulsat per la Conselleria «per a garantir el finançament necessari i oferir una major estabilitat en els fons que es destinen als ajuntaments», ja que té un caràcter pluriennal.

Aquest finançament s’emmarca en el pla d’actuacions previstes per la conselleria per a dotar als municipis de la Comunitat Valenciana d’un sistema públic de serveis socials d’atenció primària forta i de qualitat, i consolidar una xarxa de recursos d’atenció comunitària i inclusiva per a les persones amb diversitat funcional.

En aquest sentit, Patricia Ramón ha destacat el finançament dels centres ocupacionals com el de Trévol que permeten a les persones usuàries «desenvolupar les seues habilitats i les seues capacitats amb una major integració laboral i social», a més de facilitar a moltes famílies «la conciliació de la vida familiar i la laboral».

L’ampliació de les places públiques en el municipi de la Vall d’Albaida correspon a la necessitat detectada en l’estudi realitzat des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat, per a establir les necessitats de diferents recursos que hi ha en el conjunt del territori de la Comunitat Valenciana.

Aquest estudi, pioner a Espanya, ha permés determinar quina manca de places existeix en els diferents sectors, de manera que la conselleria puga conéixer aquestes necessitats a l’hora d’obrir o ampliar nous recursos dins del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí