15 detinguts a la Costera i la Ribera vinculats amb el robatori de 200.000 kg de taronges

0
1846
La Guàrdia Civil ha pogut recuperar 1.000 kg de taronges

La Guàrdia Civil procedeix contra un total de 19 per la seua implicació en delictes de falsedat documental, robatori amb força en les coses , furt i encobriment

La Guàrdia Civil va procedir a la detenció de 15 persones i recerca altres 4 (17 homes i 2 dones), amb edats compreses entre 30 i 62 anys, implicats en diferent grau en els delictes de robatori amb força, falsedat documental, furt i encobriment.

L’operació “Datats” realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xátiva es va iniciar el passat mes de gener, quan es va tenir coneixement que en la comarca de la Costera s’estaven sostraient gran quantitat de taronges dels camps. L’operació per a poder identificar, localitzar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets s’ha realitzat en dues fases.

La primera fase s’ha desenvolupat entre les localitats de Montesa, Canals i Xátiva, procedint-se a la detenció de quatre persones i a la recerca d’una altra més.
La segona fase s’ha desenvolupat en tres les localitats de Sallent, Alberic, Carcer i Sumacarcer, procedint-se a la detenció d’onze persones i a la recerca d’altres tres, entre elles el propietari i el treballador d’un dels magatzems per delicte d’encobriment.

En les operacions s’han inspeccionat 9 magatzems de compra de taronja per a l’elaboració de sucs en les quals van detectar 184 documents DATA falsificats, amb els quals es van vendre uns 200.000 kg de taronja de dubtosa procedència en tres magatzems valorats en més de 35.000 euros.

Els suposats autors es dedicaven a la sostració dels cítrics aprofitant les hores d’absència dels agricultors i posteriorment falsificaven els documents Data, usant les dades d’algun agricultor o bé inventant-se les dades d’un supòsit propietari. S’han pogut recuperar 1.000 kg de taronges. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Deganat dels Jutjats d’Instrucció de Xátiva i al Deganat dels jutjats d’Instrucció d’Alzira i Sueca.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí