Llíria vive las Fiestas de la Purísima

  0
  357

  [Img #6469]El programa de actos es el siguiente:

  Diumenge 26 d’agost

  La cavalcada del Raval

  A les 11.30 hores. Eixirem del domicili de l’Angelet del Mig 2012, la xiqueta Amparo Hernández Vidal, al carrer Sant Vicent de Paül, per participar en la missa que se celebrarà a l’església de Sant Francesc.

  A les 12.00 hores. Celebració de l’eucaristia dedicada als xiquets i xiquetes.

  A les 13.00 hores, tradicional passacarrer amb la participació d’un grup de tabal i dolçaina, els Angelets de la Puríssima i els Frarets del Pare Sant Francesc, la Junta de l’Arxiconfraria Cort de Maria i la Banda Juvenil Primitiva de Llíria.

  A les 18.00 hores. LA CAVALCADA DEL RAVAL, per l’itinerari de costum, que ambientarà els nostres carrers amb grups de música i carrosses, entre les que podrem vore la de les Muses de la Banda Primitiva 2011 o el Carro de la Col amb els Angelets i els Frarets.

  A les 23.00 hores. Nit de ball amb l’ambientació de l’orquestra COYOTE. 

  Dilluns 27 d’agost
  La merenguina mola barbaritats

  A les 18.00 hores. Jocs per als més menuts al pati.  

  A les 23.00 hores. LA NIT MÉS DOLÇA. Una vegada més, el pati de Sant Francesc es tiny de blanc per disfrutar de la Merenguina. Amb la col•laboració dels forns i pastisseries de Llíria, milers d’estos dolços volaran pels aires per endolcir-nos i assaborir-los.
  Hem d’assenyalar que enguany, este acte de les festes de la Puríssima ha sigut inclòs en una campanya de l’Agència València de Turisme i Amstel que promociona la caixa experièncial Molabox, amb les festes más molonas de tota la Comunitat Valenciana. I és que lo tuyo mola más…

  I la diversió no s’acaba ací, perquè després tindrem un banyet d’espuma acompanyat per una DISCOMÒBIL per ballar fins a la matinada.

  Dimarts 28 d’agost
  Sopar al carrer

  A les 18.00 hores. Els xiquets podrán continuar disfrutant de al pati.  
   
  A les 21.30 hores. Sopar al carrer.

  Per posar la clausura a este dia festiu, l’escenari del pati de Sant Francesc ens oferirà una nit de divertits monòlegs i sorprenents números de màgia.


  Dimecres 29 d’agost

  Nit de playbacks

  A les 18.00 hores. Jocs infantils al pati.  

  A les 22.30 hores. Vos hem preparat un divertit ESPECTACLE DE PLAYBACKS per disfrutar tots junts.

  Dijous 30 d’agost
  Prop de la Puríssima

  Des de les 18.00 fins a les 20.00 hores. PARC INFANTIL amb diverses atraccions per als nostres menuts al carrer de Sant Francesc.

  A les 19.00 hores. Els xiquets podrán disfrutar d’un berenar d’orxata i fartons. 

  A les 22.00 hores. Exaltació del Pare Sant Francesc d’Assís i BAIXÀ de la imatge de la PURÍSSIMA des de la seua capella.
  Els cants dels cortesans i cortesanes i les 21 salves anunciaran la Baixà de la patrona del Raval, a la que continuarà el sempre emotiu BESAMANS.

  Després, CONCERT de la Baixà amb la participació de la BANDA JUVENIL PRIMITIVA DE LLÍRIA, dirigida pel mestre Miguel Ángel Navarro Gimeno.


  Divendres 31 d’agost

  Sopar de germanor
   
  A les 21.30 hores. Sopar al carrer.

  A les 23.30 hores. La nit continuarà amb una potent macro-discomòbil que ens oferirà els ritmes musicals més actuals.

  Dissabte 1 de setembre
  Flors per a la nostra patrona

  A les 12.00 hores. Volteig general de campanes des de la parròquia de Sant Francesc.

  A les 18.00 hores. OFRENA DE FLORS A LA PURÍSSIMA. La desfilada eixirà del pati de Sant Francesc, amb la participació de la Junta de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria, els Angelets i els Frarets, les Muses de la Banda Primitiva, i tots els devots de la Verge que vullguen sumar-se. Ens acompanyarà la música del grup de tabal i dolçaina “Amics de l’Horta Sud” i la Banda Juvenil Primitiva de Llíria.
  Els punts d’encontre per assistir a l’ofrena seran: Pati de Sant Francesc, plaça Pedralba, plaça del Calvari i plaça del General Santes.
  Com és tradicional, la presència de la imatge de la imatge de la Puríssima al pati serà anunciada per 21 salves d’honor i el volteig general de campanes.

  A les 20.00 hores. Celebració de la Missa i Ofrena de Caritat.

  A les 23.00 hores. Celebració del tradicional ROSARI BLAU, presidit per la imatge de la Inmaculada Concepció del col•legi Santa Ana, per l’itinerari de costum.
  En arribar al pati, s’oferirà orxata i fartons a tots els assistents.

  Per finalitzar, recordarem les imatges que ens han deixat les festes de 2012 amb una projecció de les fotos més sorprenents. 

  Diumenge 2 de setembre
  La processó

  A les 12.00 hores. Solemne MISSA MAJOR cantada pel Cor de la Cort de Maria.

  A continuació, atronadora MASCLETÀ  a càrrec de la Pirotècnia Sanmartín.
  .
  A les 20.00 hores. SOLEMNE PROCESSÓ en honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ, amb la participació dels cortesans i cortesanes de la Mare de Déu; els membres de l’Orde Franciscana Seglar que acompanyaran la imatge del Pare Sant Francesc precedida pels Frarets; la Banda Juvenil Primitiva de Llíria; les Muses de la Música de la Banda Primitiva 2011; les Clavaries i Majoralies d’anys anteriors; la Majoralia i la Clavaria 2009-2010; la imatge de la Puríssima precedida per la seua cort d’Angelets; les autoritats eclesiàstiques i la Junta de la Arxiconfaria; i tancarà la Banda Primitiva de Llíria.
  La Puríssima será rebuda a l’església de Sant Francesc amb un pomell de focs artificials i el cant del “Tota Pulchra”.

  Dilluns 3 de setembre
  A les 20.00 hores. Missa en sufragi pels difunts de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria. A continuació, es procedirà a la pujada de la imatge de Sant Francesc al seu altar i de la Puríssima a la capella.