14 detinguts, 144 investigats i 350.000 kg de taronges robades a la Ribera Alta i la Ribera Baixa

0
1413
L'Equip Roca de la Guàrdia Civil ha intervingut el material sostret

A més dels 14 detinguts i ha altres 144 persones investigades, pels delictes de furt, apropiació indeguda, falsedat documental, usurpació de l’estat civil i encobriment

Amb motiu de la temporada de la recol·lecta de la taronja de la present temporada 2017-2018, s’han realitzat nombroses actuacions dutes a terme per l’Equip Roca de Sueca, encaminades dins de l’Operació ‘Lanelina’.

Entre les actuacions dutes a terme per aquest Equip entre els mesos d’Octubre de 2017 i Juny de 2018, s’han realitzat un total de 400 inspeccions en coordinació amb la Consellería de Sanitat emmagatzemes de compravenda de cítrics, sent aquests magatzems on es ven el cítric la destinació del qual és la Indústria del suc.

De les citades inspeccions tendents a controlar i verificar la compravenda del cítric així com als operadors i transportistes que venien el gènere, s’han arribat a realitzar un estudi de 25.000 Documents de Trazabilidad Agrari “DATA”, document que és necessari lliurar en els citats magatzems per a poder vendre la taronja, així com de 20.000 documents de facturació i albarans de venda.

Fruit de l’estudi exhaustiu de tota la documental aportada pels diferents magatzems de compravenda de cítrics de la Ribera Alta i Baixa, entorn dels 45.000 documents, i de les inspeccions realitzades en aquests magatzems s’ha procedit a la detenció/ recerca de 158 persones, 14 detinguts entre ells una dona i 144 investigats homes i dones, tots de nacionalitats, espanyola, ucraïnesa, lituana, Letònia, algeriana, búlgara i equatoriana, amb edats compreses entre els 16 i 65 anys per delictes de Furt, Apropiació indeguda, Falsedat Documental i Usurpació de l’Estat Civil.

Un dels detinguts, es tracta de l’amo d’un magatzem de compravenda de cítrics al com se li imputa un Delicte d’Encobriment, ja que es dedicava a comprar taronja robada.

Com a conseqüència d’aquests fets, s’han esclarit un total de 139 delictes, s’ha procedit a l’aprehensió de més de 38.000 quilograms de cítrics utilitzant un total de 700 Documents de Trazabilidad Agrari “DATA” falsificats, 128 calaixos de plàstic, així com la confiscació d’un vehicle el qual era utilitzat com a eina essencial per a perpetrar els delictes.

El total de la taronja relacionada en aquestes actuacions s’eleva fins als 350.000 quilograms amb un valor de mercat de 75.576 €.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències han sigut lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció dels de Sueca i Alzira.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí