El Pla d’Ocupació de Sagunt ja està en marxa amb 127 treballadors i més presència de dones

0
997
Ajuntament de Sagunt

Des de l’1 de juliol, els 73 homes i les 54 dones contractats a través de la SAG realitzaran diferents tipus de treball durant els pròxims 6 mesos

Els treballadors i les treballadores del que s’ha nomenat “el Pla d’Ocupació amb segell 100% d’este Equip de Govern” ja estan en els seus llocs de treball. Este pla de contractació, que es va presentar a principis de juny, ha suposat la incorporació al mercat laboral de 127 aturats a través de l’empresa municipal SAG per als pròxims 6 mesos, en els quals realitzaran treballs de manteniment en col·legis, neteja en el riu i en la muntanya o jardineria, entre altres coses.

La regidora de Presidència, Teresa García, ha destacat “el gran esforç de gestió per part de la SAG i de l’Ajuntament, que ens hem adaptat per fer complir el procediment administratiu i perquè es poguera contractar a partir de l’1 de juliol i així els contractats es pogueren beneficiar de les posteriors prestacions per desocupació”. D’esta manera, García ha recordat que s’han millorat les condicions de les persones que treballaven en els plans d’ocupació.

El delegat de Contractació, Pepe Gil, ha reiterat l’agraïment a l’empresa pública SAG per dur a terme este pla ja que sense el treball que han realitzat “no haguera sigut possible contractar en tan poc temps les 127 persones que formen part del Pla d’Ocupació actual”. Pel que fa a l’objectiu de contractar al màxim nombre de dones possible, el regidor ha informat que finalment han sigut 73 homes i 54 dones, la qual cosa suposa poc més del 40% del total de contractes, deu punts més que en el Pla d’Ocupació de l’any passat.

Per la seua banda, el regidor d’Activitats, Guillermo Sampedro, ha reconegut que malgrat que l’administració en ocasions funciona lentament, en esta ocasió i gràcies a l’esforç de la SAG, “este Pla d’Ocupació 100% amb el segell d’identitat que volíem imposar des del primer dia ha sigut un èxit rotund”. Sampedro ha declarat que este Pla d’Ocupació “és el que volíem haver iniciat des del principi de la nostra legislatura i que per qüestions d’agilitat o per ser nouvinguts no vam poder fer-ho”. A més, ha recordat que entre altres coses, s’ha ampliat de 3 a 6 mesos el període de contractació, la qual cosa suposarà poder beneficiar-se d’una paga de fins a 18 mesos, repartits en 6 pel propi Pla d’Ocupació, i fins a 12 mesos de prestacions per desocupació.

Els 127 llocs d’oferta pública d’ocupació que s’han cobert gestionats per la SAG a través del Servef es reparteixen entre 1 arquitecte tècnic, 2 enginyers tècnics agrícoles, 1 enginyer tècnic forestal, 2 encarregats d’obra, 5 capatassos agrícoles, 2 administratius, 18 peons jardiners, 55 peons agrícoles, 11 peons de servei de neteja urbana, 6 peons de construcció, 12 oficials de construcció, 10 oficials de pintor i 2 lampistes.

Este pla ha posat especial atenció en els col·lectius en risc d’exclusió o discriminació en el tema laboral, com dones maltractades, majors de 55 anys, desnonats, etc.

Els quasi 2 milions d’euros destinats majorment al pagament de les nòmines es reparteixen en 950.000 euros destinats a activitats mediambientals, com la neteja del riu i de les paleres de la muntanya del Castell o l’arranjament de camins rurals; 647.000 euros a millorar i renovar instal·lacions de col·legis; 236.000 euros per al manteniment de jardins i zones boscoses i, finalment, 130.000 euros en serveis de neteja urbana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí