11 companyies nacionals i internacionals participaran al VIII Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent

0
1397

L’alcalde destaca l’interès d’una programació plantejada per retenir i atraure gent al temps que s’ofereix cultura de qualitat, accessible i gratuïta

El VIII Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent comptarà amb la participació d’11 companyies nacionals i internacionals als diferents barris de la ciutat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava hui el festival junt a la seua coordinadora, la regidora Sayo Gandia, destacava que el Festival de Circ i Teatre, inclòs dins la campanya de Nadal Ontinyent Il·lusiona, “ja és una cita sense la qual no s’entén els nadals a Ontinyent, i que ens serveix per retenir i atraure i atraure gent a la ciutat i als nostres comerços al temps que oferim cultura de qualitat, accessible i gratuïta per a totes i tots”, manifestava.

En concret, la programació es desenvoluparà del 20 al 29 de desembre amb actuacions gratuïtes a espais escènics urbans a l’aire lliure, repartits per les places Major, Latonda, Sant Roc, Coronació, Sant Francesc, la Concepció, Pere IV i Sant Domingo, a mes del parc del Mestre Ferrero. Al Teatre Echegaray es faran també dues funcions amb entrades a preus populars d’entre 5 i 8 euros en venda anticipada.

Sayo Gandia recordava que una de les novetats del Festival d’enguany ha estat comptar amb una prèvia de quatre espectacles que van tenir lloc el passat mes d’octubre, “per obrir boca de cara a un festival que té una varietat escènica molt gran”, amb disciplines artístiques com malabars, pallassos, acrobàcies, perxa xinesa, equilibris, dansa, música o una cercavila de personatges populars i jocs de fusta al carrer. La regidora també posava de relleu la cura que s’ha tingut en la selecció de les companyies valencianes, però també arribades des de Catalunya, Madrid, País Basc, Aragó i fins i tot Kenya.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El programa de rutes turístiques gratuïtes d’Ontinyent esgota les places oferides a les activitats d’estiu

Precisament la companyia kenyata Black Blues Brothers serà la qui obriga el festival divendres dia 20 a les 19:30 hores a la Plaça Major, amb una original posada en escena que ha estat un èxit de públic i crítica a diferents països

d’Europa de la mà d’un grup humà que es va iniciar al món de l’espectacle a partir d’un projecte africà d’inserció per a joves amb risc d’exclusió social.

Dissabte 21 es comptarà amb 3 propostes: en primer lloc, es comptarà amb un espectacle de matí que es fa coincidir amb l’activitat “Càrrecs Solidaris” de la Societat de Festers i una cercavila des de la placeta Sant Roc al barri de La Vila. Paral·lelament, des de les 11:00 a la placeta Latonda, menuts i majors podran gaudir d’una ludoteca al carrer amenitzada amb música; i per la vesprada es comptarà amb l’espectacle “Isla”, guanyador de diversos premis, a la plaça de la Coronació, al barri del Llombo.

Diumenge els espectacles seran al Carrer Major, des de la placeta de Sant Francesc fins l’inici del Carrer Gomis on a partir de les 17:00 hores el públic podrà gaudir d’una ludoteca amb jocs gegants, i un espectacle de la companyia Ameba Teatre. A les 18:30 es comptarà amb altra cita a la Plaça de la Concepció, en aquest cas amb un espectacle de la Companyia La Finestra Nou Circ que combinarà música d’estil rock & roll amb tècniques de circ.

El dia 23 de desembre al parc del Mestre Ferrero a les 18:30 hores tindrà lloc l’espectacle d’humor “Fili Busters”, de la Companyia Mortelo & Manzani. Després d’un descans els dies 24 i 25, el 26 tornarà l’activitat donant suport també a les produccions locals, com és la Jove Companyia Masters Ballet, amb l’espectacle “El Trencanous” basat en la clàssica peça musical de Txaikovski al Teatre Echegaray. Divendres 27 a la Plaça de Sant Domingo serà el torn per a la companyia La Raspa i els polifacètics personatges del seu “Freak Show”; i dissabte 28, de nou al Teatre Echegaray i dins la programació cultural municipal, tindrà lloc l’espectacle “Chufla” que fusiona clown i flamenc.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Les II Jornades d'FP de l'IES Segrelles divulgaran la figura del tècnic superior en educació infantil

Finalment, diumenge 29 al barri de Sant Rafel, a la plaça de Pere IV, tindrà lloc l’espectacle “Xef Nature” de la companyia basca Markeliñe, amb una proposta escènica que té una especial cura amb les formes. La programació d’activitats de nadal a Ontinyent donarà pas des d’eixe dia a altres cites com la Sant Silvestre, l’arribada de l’Ordre dels Nassos, el mercat de Reis i la programació que l’associació dels Reis Mags preparen cada any.

L’alcalde i la regidora animavem a la ciutadania d’Ontinyent i la comarca “a acompanyar-nos i gaudir de l’ampla i intensa oferta cultural, lúdica i comercial amb que comptarem a Ontinyent estos dies, i a no perdre’s l’espectacle inaugural de divendres 20 a la Plaça Major”, concloïen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here