107 obres opten a guanyar els XX Premis Literaris ‘Ciutat de Sagunt’ que es lliuren divendres

0
964
Imatge dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt de 2016

L’acte se celebrarà en el Centre Cultural Mario Monreal a les 19.30 hores, i es lliuraran en les categories de teatre, narrativa i poesia

Divendres que ve, 10 de novembre, tindrà lloc el lliurament de la XX edició dels Premis Literaris ‘Ciutat de Sagunt’, organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt.

Enguany, són 107 obres les que es van rebre de tota l’àrea lingüística, la qual cosa suposa 42 obres més que l’any passat. Concretament, opten al XIV Certamen de Teatre ‘Pepe Alba’ un total de 28 obres, el doble que en l’edició anterior; per al XIX Certamen de Narrativa ‘Ciutat de Sagunt’ s’han presentat 28 originals; i 49 obres competiran en el XX Certamen ‘Jaume Bru i Vidal’ de poesia, el més veterà i el que va iniciar la convocatòria amb la creació del Gabinet en 1997.

“Els premis Ciutat de Sagunt complixen 20 anys enguany i hem augmentat el pressupost i també hem tingut un augment de les obres presentades” ha destacat el regidor de Promoció del Valencià, José Manuel Tarazona. “Però si per alguna cosa destaquen els premis Ciutat de Sagunt d’enguany és perquè és una data significativa, 20 anys dels primers premis de poesia homenatjant el poeta saguntí Santiago Bru i Vidal, un mestre de la poesia que també es pot conéixer de ben prop la seua poesia i la seua estima per Sagunt en la ruta guiada que abans-d’ahir varem presentar”, ha declarat Tarazona. “Estem segurs que estarà en el record de tots nosaltres tota la vetlada” ha continuat. “És per això que convidem totes les persones perquè vinguen ja que a més dels premis, és una proposta escènica per defendre la nostra llengua” ha conclòs el regidor.​

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Said Muti llega por primera vez a Valencia para presentar su nuevo trabajo ‘Habitación 828’

El jurat de poesia ha estat format pels poetes Manel Rodríguez-Castelló, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa, pels escriptors Manel Joan i Arinyó, Raquel Ricart i Nel·lo Navarro; i el de teatre, pels professionals de l’escena Lola López, Antoni Ruiz i Ismael Bereje. En les diverses reunions que ha tingut el jurat, ja es va decidir qui són els tres guanyadors d’enguany.

El premi de narrativa serà recompensat amb 6.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 3.000 euros cadascun i es publicaran les obres premiades en Onada Edicions. Els noms de les persones guanyadores d’esta edició es coneixeran la vesprada del divendres, quan es lliuraran els guardons.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here