10 comarques valencianes en alerta per calor alta i extrema

0
1371
Les temperatures tornaran a estar altes a estes comarques

Les temperatures que podrien superar els 41° a la Canal de Navarrés, la Foia de Bunyol, la Costera, la Ribera Alta i la Vall d’Albaida

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest divendres l’alerta sanitària per nivell roig o extrem (temperatures que podrien superar els 41°) en zones de cinc comarques de la Comunitat Valenciana, la Canal de Navarrés, la Foia de Bunyol, la Costera, la Ribera Alta i la Vall d’Albaida.

Així mateix, s’ha activat també per a aquest divendres l’alerta taronja (temperatures que podrien superar els 39°) en zones del Racó d’Ademús, La Regió muntanyenca, La Plana d’Utiel-Requena, La Foia de Bunyol i La Vall de Cofrents-Aiora.

En concret, les zones climatològiques en alerta per calor extrema són la 17, 18 i 19. Quant a l’alerta per nivell taronja s’activa en les zones climatològiques 10, 11, 15 i 16. La previsió per a demà és que descendisquen les temperatures.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 17 són Énguera, Bicorb, Bolbait, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 18 són Antella, Barxeta, Xàtiva, Sumacàrcer, Cotes, Vilanova de Castelló, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Estubeny, Gavarda, Genovés, la Granja de la Costera, la Llosa de Ranes, la Pobla Llarga, l’Alcúdia de Crespins, l’Ènova, Llanera de Ranes, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella i Vallés.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 19 són Ontinyent, Beniatjar, Carrícola, Llutxent, la Pobla del Duc, Moixent, Vallada, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Bellús, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Castelló de Rugat, el Palomar, Guadasséquies, l’Olleria, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Otos, Pinet, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 10 són Vallanca, Llaures dels Olmos, Alpont, Castielfabib, la Yesa i la Pobla de Sant Miquel.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 11 són Ademús, Toixa, Xelva, les Alcubles, Andilla, Calles, Cases Altes, Cases Baixes, Xera, Figueroles de Domenyo, Titagües i Torre Baixa.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 15 són Sinarques, Utiel, Requena, Camporrobles, Setaigües, Benaixeve, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 16 són Aiora, Xalans, Cofrents, Cortes de Pallars, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí