1.000 músics interpreten conjuntament ‘Ximo’ en l’Entrada de Bandes d’Ontinyent

0
1617
Imatge de l'Entrada de Bandes d'Ontinyent

La Nova de Quatretonda guanya el premi d’interpretació al concurs d’interpretació d’entre les 24 bandes que acompanyen les comparses durant els Moros i Cristians d’Ontinyent

L’albaidí Jordi Soler Carbó, director titular de la banda simfònica d’Ontinyent Tot per la Música, ha estat l’encarregat aquest dijous de dirigir la tradicional interpretació de la marxa mora ‘Ximo’ que, com cada any, ha estat interpretada alhora per més de 1000 músics a una Plaça Major d’Ontinyent plena de gom a gom. Es tracta d’un dels actes més emblemàtics de les festes, que va omplir d’emoció els milers d’assistents que es reunien als peus del Castell de Festes, i que es va veure afectada al seu començament per la pluja, que va obligar a interrompre la desfilada durant al voltant de mitja hora.

Abans de l’emotiva interpretació conjunta de la marxa, desfilaren les 24 bandes que acompanyen les comparses estos dies, procedents tant de La Vall d’Albaida com d’altres comarques com La Costera, La Safor, o el Comtat. Totes elles interpretaren diverses peces festeres, desprès de les quals van rebre un banderí commemoratiu que les acreditava com a participants del Concurs d’Interpretació d’Orquestra d’aquest acte. Al concurs es va imposar l’Agrupació musical La Nova de Quatretonda, que acompanya la comparsa mora Abencerrajes.

Després de la interpretació conjunta de l’emblemàtica ‘Ximo’, considerada l’himne de les festes, Jordi Soler signava al despatx d’alcaldia el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Ontinyent baix la mirada de l’Alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de la Societat de Festers, Rafael Sanchis, i en presència de regidors i representants del món fester. Per primera vegada, el director de ‘Ximo’ va rebre un detall elaborat per a l’ocasió per l’artista Rosario Palma, elaborat en ceràmica i al·legòric a la música, i que servirà a partir d’ara per obsequiar als directors convidats a dirigir la interpretació conjunta.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent liquida el pressupost de 2018 amb un superàvit d'1,5 milions

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here