Nit d’albaes a la plaça de la Verge en el Corpus de València

0
458

Donen al cardenal Cañizares el tradicional pomell al Palau Arquebisbal

AVAN. Fotos: Manolo Guallart.- La associació Amics del Corpus va celebrar en la nit de divendres passat la tradicional Nit d’albaes a la Plaça de la Verge de València, amb motiu de la nomenada ‘Festa Grossa’, el Corpus Christi, i pel matí ja li donaren al cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, el tradicional ‘pomell’ al Palau Arquebisbal.

Centenars de membres de la associació interpretaren cançons típiques valencianes dedicades a la festa del Corpus i també a la Verge dels Desamparats tal i com s’ha celebrat tradicionalment en els darrers anys.

Els participants es traslladaren al Palau Arquebisbal al voltant de la mitjanit per a interpretar cançons tipiques valencianes davant el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Abans de la celebració de la Nit d’albaes, els integrants de l’associació compartiren un sopar de germanor i visitaren les tradicionals ‘roques’ instalades a la plaça de la Verge, segons senyalà el president d’Amics del Corpus, Francisco Esteve.

A més, divendres pel matí el president d’Amics del Corpus, acompanyat de diversos membres de l’entitat i el consiliari, el sacerdot Àlvaro Almenar, entregaren en distintes institucions seculars, civils, militars i eclesiàstiques, el tradicional ‘pomell del Corpus’, un ornament floral per a colocar al balcó de l’edifici “per anunciar als valencians la solemnitat del Corpus Christi”.

Per vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta