Les obres del CEIP Cervantes de Gandia finalitzaran en 10 mesos

0
125
Un dels moments de la visita.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant; i el president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto; juntament el director del CEIP Cervantes, Paco Sansaloni; el president de l’Associació de Veïns de Corea, Alfonso Rufat, tècnics municipals i responsables del projecte i de la direcció d’obra, han visitat els treballs de remodelació i ampliació del centre educatiu.

Les obres es van adjudicar el 5 de setembre de 2016, però es van paralitzar el 7 de març de 2017 per circumstàncies no previstes en el projecte, causes sobrevingudes detectades en elements estructurals i de cimentació d’un edifici de l’any 1965 que van obligar a modificar el projecte inicial. Així, el 9 de novembre passat es van reiniciar els treballs amb un termini d’execució aproximat d’11 mesos. La previsió és que al Nadal de 2018 es puga realitzar el trasllat des de les aules prefabricades.

“Hem conegut in situ el que va passar i va obligar a paralitzar les obres. No s’havien pogut fer les proves tècniques més que al voltant, perquè encara hi era l’alumnat al centre. I quan les van poder fer van detectar que la cimentació no era la correcta. Com no podia ser d’altra manera, calia garantir la seguretat de l’edifici. Ja s’han fet les modificacions, s’han reprès els treballs que van a bon ritme i podran finalitzar en 10-11 mesos. Per tant, és un motiu d’alegria”, ha declarat l’alcaldessa.

“Som coneixedors de l’angoixa i la preocupació de la comunitat educativa del Cervantes per la paralització de l’obra i la por a que s’allargara, a pesar que les aules prefabricades estan en molt bones condicions. Finalment, s’ha pogut resoldre el problema i no podem més que mostrar la nostra satisfacció”, ha assegurat la responsable de Polítiques Educatives.
En la mateixa línia s’ha manifestat el director del centre. “Estem molt contents. Sabem que, com en totes les obres, hi ha entrebancs, però al final arriben a bon port i tenim moltes ganes que estiguen finalitzades i poder tornar-hi”.

El projecte

Cal recordar que el pressupost del projecte és de 2.826.232,54 €, finançat dins el Pla Confiança de la Generalitat, i es va adjudicar a Ferrovial Agroman per 2.568.619,01 €.

Les obres es realitzen sobre una illa de 6.251, 27 m2 i la intervenció consisteix a l’execució de treballs de reforma i d’ampliació. La superfície que compren la reforma és de 3.368,19 m2, mentre que l’ampliació o obra nova és de 1.132,90 m2. La superfície construïda total és de 4.501,09 m2. Com a espai exterior el Centre disposa de 1.740,18 m2.

Pel que fa a la reforma de l’edifici actual, cal dir que s’ha procedit a la demolició interior. S’estan executant els reforços estructurals i amb posterioritat es realitzarà la distribució conforme al programa funcional.

Sobre les obres d’ampliació: A l’est es construeixen les aules d’infantil, amb accés independent i pati propi, mentre que a l’oest s’executa un gimnàs i els vestuaris, disposat en planta primera, aconseguint així un pati exterior cobert en planta baixa.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here